OPLEIDING

Het doel van deze opleiding

Het doel van deze opleiding is dat de cursist, nadat de opleiding met goed gevolg is afgerond, zich daadwerkelijk een Hondenspecialist mag noemen en zelf goed in staat is om;

  • Probleemgedrag te herkennen en te analyseren
  • Oorzaken van gedragsproblemen vast te stellen
  • De leerprincipes kan toepassen om gedragsproblemen op te lossen en te behandelen
  • Een therapie samen te stellen met als doel gedragsverbetering te realiseren
  • De eigenaar van een probleemhond goed uit te leggen wat er speelt en wat er gedaan moet worden om het gedrag van de hond te verbeteren.
  • Mogelijke therapiemethoden aan de eigenaar voor te leggen en toe te lichten
  • De eigenaar van de hond te motiveren om de therapie toe te passen
  • De leerprincipes kan toepassen om gedragsproblemen bij de pup te voorkomen
  • De eigenaar van een pup tijdens de opvoeding goed te begeleiden

De opleiding tot Hondenspecialist is op HBO niveau en is opgebouwd uit 8 modules. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Vrijstelling voor het volgen van een bepaalde module is niet mogelijk.
Na afronding van de opleiding met goed gevolg kunt u zich Hondenspecialist noemen en lid worden van de Nederlandse vereniging van Hondenspecialisten.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor hondenprofessionals zoals hondentrainers, kynologisch instructeurs, pension- of asielmedewerkers, dierenartsen, paraveterinairen en hondenfokkers, maar ook voor hondenliefhebbers die geïnteresseerd zijn in honden(probleem)gedrag. De doelstelling van deze opleiding is het opleiden van Hondenspecialisten, die op deskundige wijze eigenaren en hun hond kunnen helpen/begeleiden bij het oplossen van probleem gedrag en het op de juiste wijze kunnen begeleiden/ondersteunen van het opvoeden van een pup om gedragsproblemen te voorkomen.

Data en kosten

De opleiding start ieder jaar medio November. Module 1 t/m 6 zullen plaatsvinden op zaterdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur in Almere. De data van Module 7 en 8 worden in overleg met de docent vastgesteld. Lees meer....

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is in het Nederlands, speciaal voor deze opleiding ontwikkeld en is bij de kosten van deze opleiding inbegrepen. Alle theorielessen worden ondersteund met powerpoint-presentaties en videobeelden.

Duur van de opleiding en studiebelasting

De opleiding tot Hondenspecialist is opgebouwd uit 8 modules en bestaat uit 10 theoriedagen en een praktijkgedeelte van ongeveer 15 dagen. De gemiddelde studiebelasting ligt ongeveer tussen de 20 en 25 uren per module.

Examen en Diploma

Het examen bestaat uit een schriftelijk examen en bestaat uit meerkeuze en open vragen. Naast dit schriftelijke examen zal de docent uw ingeleverde casussen, behorende bij module 8, beoordelen.
Na een positieve beoordeling, van zowel het schriftelijk examen als van de ingeleverde casussen van module 8, ontvangt u het diploma Hondenspecialist.

Erkenning

De opleiding tot Hondenspecialist wordt erkend door de Nederlandse vereniging van Hondenspecialisten. Indien u geslaagd bent voor het examen kunt u lid worden van deze vereniging en via het register door de consument gevonden worden.

Register

Na het behalen van het diploma Hondenspecialist kunt u lid worden van de Nederlandse Vereniging van Hondenspecialisten en wordt u ingeschreven in een register. U bent dan via de website van de vereniging te vinden voor de consument die op zoek is naar een Hondenspecialist in de regio.

Heeft u vragen over de opleiding? Mail ons via het contactformulier!
Bellen kan natuurlijk ook om vragen te stellen over de opleiding!
Dit kan via;
036-2070171