FAQ

Header Opleiding Hondenspecialist

Wie is docent Arnoud Busscher?

Arnoud Busscher is een gediplomeerde en ervaren hondengedragstherapeut en puppycoach. Hij adviseert al jarenlang hondeneigenaren hoe zij het gedragsprobleem van hun hond kunnen behandelen of hoe zij probleemgedrag bij de jonge hond kunnen voorkomen. Arnoud werkt samen met ruim 120 dierenartspraktijken die naar hem doorverwijzen en heeft inmiddels wereldwijd een netwerk opgebouwd van hondengedragstherapeuten om ervaringen en kennis te delen. Hij bezoekt regelmatig congressen in het buitenland om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van probleemgedrag bij honden en trainingsmethoden. Voor meer informatie over Hondenspecialist Arnoud Busscher kunt u zijn website bezoeken; www.hondenspecialist.nl

Wordt deze opleiding erkend?

Ja. De opleiding wordt erkend door de Nederlandse vereniging van Hondenspecialisten. De leden bestaan uit afgestudeerde hondenspecialisten die op deze site van de vereniging te vinden zijn met hun contactgegevens. Op deze wijze is het voor de consument overzichtelijk wie nu wel een opgeleide hondenspecialist en wie niet.

Wat maakt dat de opleiding op HBO-niveau is?

Er komen gedurende de opleiding nogal wat definities en termen voorbij die geleerd en op de correcte wijze toegepast en benoemd moeten worden. Bovendien is het van belang dat men in staat is om na het afnemen van een interview, de juiste analyse/diagnose moet kunnen maken/stellen van het probleemgedrag. Het samenstellen van een doelgerichte therapie dient te gebeuren aan de hand van de geleerde theorie en de opgedane kennis tijdens de praktijkperiode. Uit een enquête onder de cursisten van het afgelopen seizoen komt duidelijk naar voren dat het merendeel het als een opleiding op HBO niveau heeft ervaren.

Welke therapieën worden er tijdens deze opleiding besproken en geadviseerd?

In deze opleiding behandelt docent en hondenspecialist Arnoud Busscher bestaande en zelf ontwikkelde therapieën waarvan de effectiviteit is gebleken. Centraal staat dat de eigenaar van de hond altijd met behulp van een therapie de gelegenheid dient te krijgen om het gewenste gedrag van de hond te belonen. Arnoud zal zijn ervaringen op dit gebied met de cursisten tijdens deze opleiding delen. Het welzijn van de hond staat bij het samenstellen van een therapie altijd centraal, net als de effectiviteit en het beoogde resultaat van de therapie. Er zullen uitsluitend diervriendelijke trainingsmethodes worden besproken.

Wordt er tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan de werkwijze van Cesar Milan?

Jazeker. De aanpak van Cesar Milan zal tijdens de opleiding zeer kritisch worden bekeken. De dominantietheorie die door de Dogwhisperer wordt gehanteerd is achterhaald en niet meer van deze tijd. Er zal tijdens de lessen worden aangetoond dat deze manier van 'trainen' veel stress en angst bij honden veroorzaakt en om deze reden wordt afgekeurd.

Is het mogelijk om halverwege de lopende opleiding in te stromen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Er is een verplichte volgorde van de te volgen modules. U vindt de volgorde op deze website onder Modules.

Uit hoeveel cursisten bestaat de groep?

Per seizoen kunnen max. 12 cursisten zich inschrijven en aan de opleiding deelnemen.

Ik heb nog wat meer vragen over de opleiding. Kan ik deze stellen?

Jazeker, dat kan via email opleiding@hondenspecialist.nl of via 036-2070171.

 

Terug naar het begin >>>