UWV

Header Opleiding Hondenspecialist

DOOR UWV GECONTRACTEERD SCHOLINGSBEDRIJF

Wij zijn als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV voor het Inkoopkader Scholingsdiensten 2023. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die scholingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

Scholing
Scholing is belangrijk en kan je helpen bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV zal daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start! Je hebt altijd toestemming van UWV nodig om te mogen starten met een scholing.

Betaalt UWV mijn opleiding?
UWV betaalt alleen een scholing als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. In dat geval wordt er van jou verwacht, dat je er alles aan doet om de scholing goed af te ronden. UWV beoordeelt of de scholing voor jou noodzakelijk is.
Neem tijdig contact op met je UWV contactpersoon om jouw mogelijkheden voor het volgen van een scholing te bespreken en voor een verzoek om toestemming om deze te mogen volgen.

Binnenkort werkloos? Extra hulp bij het vinden van werk?

Als u weet dat u binnenkort uw baan verliest, dan wilt u vast snel aan de slag om nieuw werk te vinden. Werk.nl kan u hierbij helpen. Online vindt u alles over werk zoeken en succesvol solliciteren én geven we tips om uw kans op werk te vergroten.

Heeft u meer hulp nodig dan werk.nl kan bieden? U kunt terecht bij 1 van de 35 regionale mobiliteitsteams. Maar ook UWV kan u mogelijk extra hulp bieden. Dat kan bijvoorbeeld met een webinar, workshop of een persoonlijk gesprek.

Voorwaarden voor extra hulp van UWV
U kunt u aanmelden voor extra hulp als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
• Uw ontslag gaat binnen nu en 4 maanden in
• U ontvangt op dit moment geen (gedeeltelijke) uitkering van UWV

Aanmelden voor extra hulp
Komt u volgens de voorwaarden hierboven in aanmerking voor extra hulp? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden via de onderstaande knop. U logt in met uw DigiD op de Werkmap.
Aanmelden voor extra hulp>>>

Na uw aanmelding
Na uw aanmelding krijgt u via uw Werkmap een vragenlijst: de Werkverkenner. De vragen gaan over uw vorige baan of banen, uw persoonlijke situatie en uw verwachtingen over het vinden van werk. Op basis van uw antwoorden, kunnen wij u de hulp bieden die past bij uw situatie. Als u wordt uitgenodigd voor een gesprek, bespreekt u samen met de adviseur werk hoe het gaat met het zoeken naar werk en welke ondersteuning UWV u kan bieden.

U vraagt hiermee geen WW-uitkering aan
Met het aanmelden voor extra hulp vraagt u geen WW-uitkering aan. Gaat uw ontslag binnen 1 week in en denkt u recht te hebben op een WW-uitkering? Meldt u zich hierboven dan niet aan voor extra hulp. Ga direct naar uwv.nl om een WW-uitkering aan te vragen.