Lees de ervaringen van andere studenten

Marjolijn

De opleiding zit goed in elkaar en dat zorgt ervoor dat je in no time inzicht krijgt in hondengedrag. Aan en het einde van de opleiding ben je dan ook prima in staat om gedragsproblemen te herkennen en een goede therapie voor je klanten aan te bieden. De praktijklessen sluiten naadloos aan bij de theorielessen waardoor alles op zijn plaats valt tijdens de stage en je enkel nog maar de behoefte hebt om zo snel mogelijk zelf aan de slag te gaan. Na het behalen van mijn diploma ben ik daar direct mee gestart en tot op de dag van vandaag geniet ik van de keuze die ik destijds heb gemaakt om voor deze opleiding te kiezen.

Eva

Mijn doel met deze opleiding was om mensen te helpen met hun hond/pup waar ze zelf niet meer uitkwamen. Problemen zoals agressie naar mensen of andere honden, angst voor enge geluiden, het niet alleen thuis kunnen zijn, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit kwam voort uit het hebben van mijn eigen eerste hond, die ook een gedragsprobleem had. In die tijd voelde ik me radeloos en wanhopig, want ik wilde hem zo graag helpen, maar ik wist niet hoe.
Ik ben toen gaan zoeken online naar hulp en kwam niet alleen hulp tegen, maar ook de mogelijkheid om een opleiding te volgen om zo zelf mensen te kunnen helpen in soortgelijke situaties. Deze opleiding bood ook nog eens de mogelijkheid om Puppycoach te worden, iets wat mij vreselijk aansprak omdat je met een goede basis gedragsproblemen hoopt te voorkomen.
Zo ben ik bij de opleiding ‘Hondenspecialist’ terecht gekomen. Hier ging een wereld voor me open! Waarom doen honden wat ze doen, hoe communiceren ze met elkaar,  wat genetica te maken heeft met bepaalde gedragingen, etc.
Tijdens de opleiding krijg je inzicht in al deze genoemde dingen en meer! Je krijgt uitleg hoe je deze gedragingen kunt ombuigen tot iets positiefs, maar ook hoe je dit uitlegt aan het betreffende baasje.
Wat ik persoonlijk het leukst vond aan de opleiding waren de praktijkdagen; 5 dagen lang mee met Arnoud om te zien hoe hij de consulten afneemt, de baasjes begeleidt met gedragsproblematiek en nieuwe puppyeigenaren voorziet van handige en leerzame informatie aangaande het opvoeden van je pup. Hier zie je wat je allemaal geleerd hebt tijdens de opleiding toegepast in de praktijk.
Inmiddels ben ik 3 jaar actief als Hondenspecialist, ben een eigen bedrijf gestart en heb er nog geen seconde spijt van!
Ik heb al vreselijk veel baasjes met hun honden kunnen helpen en mooie succesverhalen mogen meemaken. Ook heb ik veel kersverse puppyeigenaren van de juiste handvaten mogen voorzien. Heerlijk om al die blije gezichten te zien van de baasjes maar vooral heel erg fijn om al die lieve, sociale, blije honden te zien! Daar doen we het tenslotte voor!!

Larissa

Ik heb in 2018-2019 de opleiding Hondenspecialist bij Arnoud gevolgd. De theorielessen zijn interactief en werden verduidelijkt door vele voorbeelden die Arnoud zelf in de praktijk heeft meegemaakt. Persoonlijk vind ik dit hele fijne manier om lessen te volgen.
Tijdens de praktijkdagen, waar je met Arnoud mee gaat naar gedragsconsulten of puppylessen, vallen alle puzzelstukjes van de theorielessen op hun plek.

Een praktijkles die mij altijd bij zal blijven, is één van de puppylessen. Dit was een les op ongeveer 7 maanden leeftijd van de hond, in dit geval een reu. De eigenaresse gaf aan dat de hond niet meer luisterde en soms zelfs weg liep. Het werd tijdens de puppy-les duidelijk dat de hond een loopse teef had geroken, en daardoor absoluut niet van plan was om terug te komen bij de eigenaresse. Om ervoor te zorgen dat de hond in de toekomst blijft luisteren naar het commando van de eigenaar, is het van belang dat de hond uiteindelijk zelf naar de eigenaresse terug komt, en dat hij niet wordt opgehaald. Door op de juiste momenten commando’s te geven en ervoor te zorgen dat de hond niet nog verder dan de eigenaresse weg liep, is het uiteindelijk gelukt. Het doelgericht handelen op een positieve manier, het doorzettingsvermogen en bovenal het geduld van Arnoud vond ik erg leerzaam. Dit is iets wat ik als Hondenspecialist vaak toe pas.

Inge

Ik heb de opleiding hondenspecialist (2019-2020) met heel veel plezier gevolgd. Het lesmateriaal is helder en heeft een duidelijke opbouw. Arnoud heeft erg veel kennis en ervaringen te delen en vult de lesstof aan met allerlei interessante voorbeelden en metaforen! Er is veel ruimte voor interactie tijdens de les en er wordt goed aangesloten bij de behoeften en leervragen van de groep. Ik heb ontzettend genoten van de consulten en puppylessen die ik tijdens de stagedagen heb gevolgd, waar ook voldoende tijd tussendoor was voor nabespreking en eventuele vragen. Er was daarnaast een hele fijne sfeer in de lessen (die overigens erg goed verzorgd werden) en we hadden een ontzettend leuke groep. Zeker een aanrader dus!